2008-01-22

Tempen stiger

Sitter hemma med en förkylning från helvetet och en låg men irriterande feber som vägrar att släppa. Lyssnar på Robert Plant och spelar FM dagarna i ända. Robert Plant, snacka om att vara underskattad som soloartist alltså, han har faktiskt gjort två moderna mästerverk, "Mighty Rearranger" och "Dreamland" är i klass och till och med något bättre än det just nu så otroligt hyllade "Raising Sand".

Jag funderar mycket kring mitt kära Peking just nu. Funderar över uppställningar, eventuella nyförvärv och massa andra möjliga och omöjliga scenarion. Den allsvenska tempen stiger och optimismen är stor runt "Parken". Arenan byggs om för 291,5 miljoner och ska ge klubben ekonomiska muskler inför framtiden. God ekonomi finns redan, 10 miljoner öronmärkta för nyförvärv genom ett nytt "investeringsbolag" som presentarades i förra veckan är ett bevis på detta. Där det inte finns något riskkapital iblandat, finansiärerna kommer inte ta någon utdelning ur bolaget överhuvudtaget under dom första 5 åren. Vad ska man värva då? Jag drömmer om Rami Shaaban men ledningen verkar lägga fokus på en tung forward vilket också kanske kan behövas. Det ryktas just nu mycket om Olof Guterstam men hur jävla mycket imponerade han ifjol?

Annars har man valt att satsa på ungdom och snabbhet när man har förstärkt inför återkomsten. Kevin Ammuneke, Imad Khalili och Armando "Ibra" Ibrakovic är exempel på detta. Gunnar Thor Gunnarson och Felix Magro är andra nyförvärv. Så vilken placering kommer "Snoka" ligga på när Allsvenskan sammanfattas i höst när boklöven åter ligger tjockt längs Södra Promenaden? Jag är just nu försiktigt omptimistisk och säger 8:a. Men mycket kommer att hända innan 30:e mars.

Optimismen är stor runt Parken.

Inga kommentarer: